24.03.2023

Sensorische Speelsessie JUNI: ‘Bouw aan jezelf’

@ Zomerbar Bloom

 

WAT IS SENSORISCH SPEL?
Bij sensorisch spel ligt de nadruk op de zintuiglijke beleving om info te vergaren en verwerken. We laten de kinderen vrij spelen en ontdekken en gebruiken daarbij verrassende materialen die de zintuigen prikkelen en de ontwikkeling stimuleren. Vaak vormen rijst, pasta, bonen, zand of water de basis. Dit wordt dan verder aangevuld met speelfiguurtjes, natuurlijke materialen, schepjes, enz.

Elke maand zullen we onze tenten (of beter gezegd speeltafels) opslaan op een andere locatie. We gaan hiervoor op zoek naar unieke, kindvriendelijke plekjes in en rond Aalst en vinden het belangrijk om samen te werken met lokale partners die dezelfde waarden delen.


Bouwen aan ...

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik geloof dat ik het wel kan!” De stoere Pipi Langkous en haar mantra vormen deze maand de rode raad tijdens onze speelsessie. We stellen onze speeltafels dit keer op bij Zomerbar Bloom. En net zoals deze pop-up voor enkele maanden wordt opgebouwd, gaan ook wij samen de bouwvakker in ons naar boven halen. Onbevreesd kunnen we alles aan, weliswaar met vallen en opstaan. Want van proberen kan je leren!

 

Het zal:

 • jullie zintuigen prikkelen en ontwikkelen
 • de cognitieve, taalkundige en sociaal-emotionele vaardigheden van je kind verbeteren
 • nieuwsgierigheid en creativiteit stimuleren
 • concentratie en zelfstandigheid bevorderen
 • emoties reguleren en jullie helpen ontprikkelen
 • de band tussen ouder en kind versterken
 • waarden bijbrengen (zoals respect voor de natuur, zelfliefde, doorzetten,…)

Praktisch

Aanbevolen leeftijd – 3 tot 8 jaar 
Maar jij kent je kind natuurlijk het beste. Ben je van mening dat jouw zoon of dochter, neefje of nichtje, kleinkind baat kan hebben bij een speelsessie, dan verwelkomen we jullie met open armen.

Locatie – Zomerbar ‘Bloom’
Affligemdreef 164, 9310 Aalst

Na de workshop kan je op de fijne locatie jullie quality-time momentje nog even verder zetten en de plaats ontdekken waardoor het een totaalbeleving wordt.

Kies je workshop !

Wanneer gaat de sessie door?

 • Woensdag 14 juni van 14u tot 15u OF 15u30 tot 16u30
 • Zaterdag 17 juni
  van 14u tot 15u OF 15u30 tot 16u30
 • Zondag 18 juni
  van 9u tot 10u OF 10u30 tot 11u30

Prijs

 • € 40 voor 1 volwassene + 1 kind
 • € 70  voor 1 volwassene + 2 kinderen
Schrijf me in !

PIT STOP & HAPPY PLAYS bundelen hun krachten!

Al meer dan 10 jaar staat PIT STOP garant voor sport – en beweegplezier. Op een verrassende en veelzijdige manier zet PIT STOP IE-DER-EEN in hun kracht met een compleet pakket van sport, gezonde levensstijl en persoonlijke groei.

Het PIT STOP groeimotto “ZIJN in een wereld van DOEN” , sluit perfect aan bij de visie van Happy Plays, waardoor het idee om samen te werken ontstond. Door prikkelarme speelmomenten te creëren wil Steffi van Happy Plays gezinnen even laten vertragen en ontsnappen aan een wereld die steeds hectischer wordt. Ze laat gezinnen aan de hand van sensorisch spel via haar creatieve workshops verbinden met elkaar.

Die kwalitatieve verbinding met je kind, waar we samen tijdens de workshop op inzetten, is zo waardevol en stimuleert vaardigheden voor het leven die groei en het volledig potentieel van je kind ondersteunen. Giet hierover nog de unieke PIT STOP vibes en grijp via leuke thema’s onze mooie waarden vast die in de sensotafels van Happy Plays kleur en vorm krijgen.


Delen op:

In the spo(r)tlight

“Shine, to make another Shine” daar geloven wij in. Werp je licht op alle schitterende mogelijkheden op het terrein, in het water en in de natuur en boost je vaardigheden in sport en in het leven.