24.03.2023

Sensorische Speelsessie MEI: ‘Ik hou van’

@Zuivelhoeve Keymeulen

 

WAT IS SENSORISCH SPEL?
Bij sensorisch spel ligt de nadruk op de zintuiglijke beleving om info te vergaren en verwerken. We laten de kinderen vrij spelen en ontdekken en gebruiken daarbij verrassende materialen die de zintuigen prikkelen en de ontwikkeling stimuleren. Vaak vormen rijst, pasta, bonen, zand of water de basis. Dit wordt dan verder aangevuld met speelfiguurtjes, natuurlijke materialen, schepjes, enz.

Elke maand zullen we onze tenten (of beter gezegd speeltafels) opslaan op een andere locatie. We gaan hiervoor op zoek naar unieke, kindvriendelijke plekjes in en rond Aalst en vinden het belangrijk om samen te werken met lokale partners die dezelfde waarden delen.


Met moederdag voor de deur staat onze speelsessie dit keer in het teken van mama en alles waar we van houden.
Wees maar zeker dat dit geen kalverliefde is. Of misschien een beetje?

Want we laten onze speelsessie deze maand doorgaan bij Zuivelhoeve Keymeulen. En mmmm, ook de lekkere ijsjes, kaasjes en melkproducten uit de hoevewinkel kunnen ons bekoren!

Het zal:

 • jullie zintuigen prikkelen en ontwikkelen
 • de cognitieve, taalkundige en sociaal-emotionele vaardigheden van je kind verbeteren
 • nieuwsgierigheid en creativiteit stimuleren
 • concentratie en zelfstandigheid bevorderen
 • emoties reguleren en jullie helpen ontprikkelen
 • de band tussen ouder en kind versterken
 • waarden bijbrengen (zoals respect voor de natuur, zelfliefde, doorzetten,…)

Praktisch

Aanbevolen leeftijd – 3 tot 8 jaar 
Maar jij kent je kind natuurlijk het beste. Ben je van mening dat jouw zoon of dochter, neefje of nichtje, kleinkind baat kan hebben bij een speelsessie, dan verwelkomen we jullie met open armen.

Locatie – Zuivelboerderij ‘Keymeulen’
Babbelaarstraat169, 9308 Aalst 

Na de workshop kan je op de fijne locatie jullie quality-time momentje nog even verder zetten en de plaats ontdekken waardoor het een totaalbeleving wordt.

Kies je workshop!

Wanneer gaat de sessie door?

 • Woensdag 10 mei van 14u tot 15u OF 15u30 tot 16u30
 • Zaterdag 13 mei
  van 14u tot 15u OF 15u30 tot 16u30
 • Zondag 14 mei
  van 9u tot 10u OF 10u30 tot 11u30

Prijs

 • € 40 voor 1 volwassene + 1 kind
 • € 70  voor 1 volwassene + 2 kinderen
Schrijf me in!

PIT STOP & HAPPY PLAYS bundelen hun krachten!

Al meer dan 10 jaar staat PIT STOP garant voor sport – en beweegplezier. Op een verrassende en veelzijdige manier zet PIT STOP IE-DER-EEN in hun kracht met een compleet pakket van sport, gezonde levensstijl en persoonlijke groei.

Het PIT STOP groeimotto “ZIJN in een wereld van DOEN” , sluit perfect aan bij de visie van Happy Plays, waardoor het idee om samen te werken ontstond. Door prikkelarme speelmomenten te creëren wil Steffi van Happy Plays gezinnen even laten vertragen en ontsnappen aan een wereld die steeds hectischer wordt. Ze laat gezinnen aan de hand van sensorisch spel via haar creatieve workshops verbinden met elkaar.

Die kwalitatieve verbinding met je kind, waar we samen tijdens de workshop op inzetten, is zo waardevol en stimuleert vaardigheden voor het leven die groei en het volledig potentieel van je kind ondersteunen. Giet hierover nog de unieke PIT STOP vibes en grijp via leuke thema’s onze mooie waarden vast die in de sensotafels van Happy Plays kleur en vorm krijgen.


Delen op:

In the spo(r)tlight

“Shine, to make another Shine” daar geloven wij in. Werp je licht op alle schitterende mogelijkheden op het terrein, in het water en in de natuur en boost je vaardigheden in sport en in het leven.