SKILLERS SWIM 5 – 6 JAAR

Kunnen zwemmen is belangrijk. In de eerste plaats omdat het je leven kan redden als je in het water valt. Maar het is ook gewoon fijn om in het water te bewegen. Bovendien is het een heel gezonde sport, voor zowel lichaam als geest. Maar wanneer leer je dan het beste zelfredzaam zwemmen?
Eens kinderen zich als een visje in het water voelen (Stap 1), is het tijd voor hen om zelfredzaam te worden.

Stap 2: leren overleven en waterveiligheid
Hiervoor moeten ze een aantal ‘aquatische’ basisvaardigheden onder de knie krijgen , weliswaar zonder hulpmiddelen maar in vol vertrouwen met een ouder aan hun zijde om te groeien in het water. Dit betekent dat ze zich zelfstandig in, onder en op het water kunnen voortbewegen en bewust zijn van hun vaardigheden en eigen lichaam in het water, waardoor ze een openheid ontwikkelen om over te gaan naar het leren zwemmen. Kinderen zijn op het einde van deze stap waterveilig – zoals men dat noemt– maar toezicht blijft noodzakelijk.

Noem het de springplank naar de zwemles, want je kleuter krijgt alle basisvaardigheden die nodig zijn om vlotjes naar alle officiële zwemslagen over te gaan. Bovendien ga je als ouder mee het zwembad in. De bedoeling is om jonge kinderen al spelend de aquatische vaardigheden zelfstandig te laten toepassen in en op het water. Dat doen we aan de hand van uitdagende spelletjes en en uitnodigende oefeningen, waarbij de ouder het kind aanmoedigt om op een interactieve manier zichzelf gepast te verplaatsen in het water. Het is de fijne mix van verhaal en verzamelen van kleurrijke materialen die er voor zorgen dat een jonge Skiller in de unieke waterwereld aan de slag gaat.

 

zwemster

GROEIEN NAAR ZWEMMEN

Skillers Brons 2019-2018

  • SKILLERS 5 & 6 JAAR
  • Dinsdag, Donderdag of Zondag VM
  • 45 min in het water
  • Instructiebad Aquatopia: di & do  25m bad: zondag
  • Dinsdag en donderdag: wekelijks
    Zondag: 2-wekelijks en tijdens de wintermaanden wekelijks (Nov – Feb)
  • Groep van 8 Skillers samen met 1 ouder
  • Geen zwembandjes nodig
  • Boost zelfstandigheid
Inschrijven

Zin in meer?

Ontdek meer avonturen voor je Skiller!